Klampenborgvej 232, 2

DK-2800 Lyngby

Tlf. +45 2960 0819

mf@funchfys.dk

Behandling

undefined

Formålet med min behandling er at finde og rette de uhensigtsmæssige belastninger på de strukturer, hvor smerterne opstår. Således fokuseres der på årsager, som vedligeholder patienternes symptomer – frem for blot at praktisere symptombehandling. 

Derfor opnås en langsigtet effekt.
Det er svært at stille en diagnose, hvis man kun leder efter en enkeltstående faktor eller kun en specifik struktur. Udfordringen er ofte kompleks og multifaktuel, hvis man har haft de samme gener eller det samme smerteforløb gennem længere tid.

Kroppen skal ses som et mere komplekst system, hvor der er brug for at tage hånd om de multiple faktorer for at få succes med behandlingen.

Det hjælper patienten.
Det er vigtigt at have fokus på, at smerten ikke kun modsvarer en bestemt beskadiget struktur men er sammenhængende med mange forskellige faktorer så som eks. kropsholdning, måden at bevæge sig på samt tidligere traumer/skader.

Fremfor at se på patienten som kun værende én diagnose eller blot at se på patientens problem isoleret set, ser jeg patienten som en helhed og behandler både diagnoser og de underliggende faktorer, der over tid har skabt problemet.

Det er en meget metodisk tilgang, hvor jeg i undersøgelsen screener og evaluerer hele patienten, for derefter at behandle effektivt og målrettet.

Selve behandlingen:
Før behandling påbegyndes, gennemføres en grundig anamnese, dvs. gener, smerter, historik, tidligere sygdomme, ulykker mm.

Derefter foretages en screening af hele kroppen, fra nakke til fødder, for at udelukke/opdage dysfunktioner i kroppen, som patienten måske ikke forbinder med den aktuelle gene.

Jeg behandler og korrigerer led og muskler, som ved undersøgelse og test giver smerte eller viser sig at have en dysfunktion.

Mange patienter har fået øvelser/træning som behandling for at fjerne symptomer. Øvelser og træning alene fjerner sjældent smerter/gener, men kan derimod forværre symptomer. Det rette behandlingsforløb er at få behandlet årsagen til symptomer, for derefter af sammensætte et træningsprogram for at styrke og undgå, at symptomer kommer igen.

Læs mere om nakke og ryg gener her
Læs mere om sportsskader her
Klik her for at kontakte mig